Over wwwetenschap.nl

Waarlijk Wonderbaarlijke Wetenschap is het web-magazine dat wetenschappelijk nieuws op een begrijpelijke manier uitlegt.

Rene Bekink, redacteur.

Rene Bekink, redacteur.

De moderne mens krijgt tegenwoordig net zoveel informatie per dag te verwerken als iemand in 1900 in een heel leven tot zich nam, en die informatiestroom zwelt nog steeds verder aan. Waarlijk Wonderbaarlijke Wetenschap pretendeert niet het vermogen te hebben deze informatiestroom te kanaliseren en u bijvoorbeeld dagelijks een samenvatting te geven van wat u zou moeten weten. Dat laatste bepaalt u bovendien zelf.

Wat we wel beogen is om met regelmaat u een wetenswaardig artikel te presenteren, gebaseerd op de wetenschappelijke actualiteit: nieuwe inzichten, ontdekkingen, conclusies. Dit willen we doen op een luchtige, begrijpelijke manier en zonder u een opinie op te dringen. Opinies blokkeren immers maar het inzicht en u kunt ze altijd zelf nog vormen.

We vinden ook dat we over wetenschap niet zwaarwichtig hoeven te doen; wetenschap is op zichzelf leuk en interessant, waarom zullen we het ingewikkeld maken? We brengen wetenschappelijk nieuws dus op een begrijpelijke manier en schuwen op zijn tijd ook niet het sensationele nieuws.

Wilt u reageren op een artikel? Dat kan via het reactieveld onder elk artikel. Als u iets kwijt wilt aan de redactie kunt u dit via de Contactpagina doen. Suggesties zijn altijd welkom. En als uw interesse nog verder gaat, kijkt u dan eens bij de interessante Evenementen die overal in het land plaatsvinden of bezoek eens een museum; bij de Links staat een hele lijst wetenschappelijke musea.

Ik wens u veel plezier met Waarlijk Wonderbaarlijke Wetenschap!

28 november 2015

Rene Bekink
redacteur

 

Waarlijk Wonderbaarlijke Wetenschap zal niet voortgezet worden, maar de geplaatste artikelen blijven voorlopig nog beschikbaar.

18 december 2016

Rene Bekink

 

Deel dit artikel
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather
FacebookrssFacebookrssby feather